Fruktfluer

Fruktfluer (Drosophilidae), også kalt bananfluer eller eddikfluer, blir kun 2-4 mm lange

De fleste av fruktfluene som finnes i Norge er gulbrune med røde øyne, eller noe mer brunlige.

Fruktfluene flyr langsomt, og ofte henger de nesten helt stille i luften. Fruktfluer kan være et problem i dagligvarebutikker og fremstår som lite delikat ovenfor kundene.

Det er umulig å hindre fruktfluer å komme inn i lokalene.

Fruktfluer kan komme inn gjennom åpne vinduer, eller de kan følge med frukt, tomflasker eller annet som inneholder næring.  Når fruktflueproblematikken oppstår symptombehandler de fleste ved å sette opp feller for å ta de voksene fluene.

Viktig å finne kilden

I tillegg er det viktig å finne formeringsstedene/kilden til problemet for å hindre at nye laver ikke klekker ut og man hele tiden er på etterskudd. Fluene liker best gjærede produkter, de er derfor ofte å se rundt frukt og grønnsaker som har begynt å gjære, samt i vin, øl og eddik som har stått åpent.

En hunn legger flere hundre egg

Selv om det oppleves som at fruktfluene kommer plutselig, så er det slik at noe har ligget å gjæret i lokalene og gjort det i minst ti dager. En hunn legger flere hundre egg, og disse utvikler seg fra egg til fullvoksent individ på bare 8 til 11 dager.

BioZone sin teknologi med UVC-lys og fotoplasma har vist seg å reduserer fruktflueproblematikken. Ved å installere BioZone over frukt og grønt området har teknologien interaksjoner med at:

  • BioZone reduserer/fjerner lukten av eddik/alkohol som oppstår i gjæringsprosessen, noe som gjør at fruktfluer ikke finner frem til egnede formeringssteder.
  • BioZone reduserer etylengassen og gjær/muggsopp som forsinker modnings- og forråtnelsesprosessen og med dette reduserer egnende formeringssteder.
  • BioZone produserer fotoplasma som i forskning har vist seg ha en repellerende (skremmende) effekt mot diverse insekter.
Fyll ut skjema under og du vil bli kontaktet snarest.
Har du spørsmål om BioZone produktene?
Se først om du finner svar her.
BioZone Norge AS
Grev Wedels gate 1
3111 Tønsberg
Tlf. 333 10001
post@biozone.no

Forhandlere

Nokas Skadedyrkontroll AS

SkadedyrButikken AS

Tim Dagsberg

Salgsleder
Tlf.: 915 74 742
E-post: tim@biozone.no

Kenneth Ervik

Daglig leder
Tlf.: 928 22 444
E-post: post@biozone.no

Cathrine Smedsrud

Salgskonsulent
Tlf.: 917 59 902
E-post: cs@biozone.no

Benjamin Lysebo

Salgskonsulent / Back office
Tlf.: 979 85 685
E-post: bl@biozone.no

Trond Evensen

Salg- og service
Tlf.: 928 666 48
E-post: te@biozone.no

Morten Smedsrud

Lege / Fagkonsulent
Tlf.: 333 100 01
E-post: ms@biozone.no

BioZone

BioZone Scientific utvikler og produserer kommersielle og industrielle systemer basert på ultrafiolett lys, og systemer for sanitær, forebyggende vedlikehold og luktkontroll løsninger. Med hovedkontor i Orlando, Florida, betjener vi kunder globalt, med kontorer i 5 land på 3 kontinenter.

Kontakt oss

BioZone Norge AS
Grev Wedels gate 1
3111 Tønsberg
Tlf. 333 10001

post@biozone.no
Mer informasjon »

Medlem av

ClusterIUVA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram