Kan man forklare renseteknologien i BioZone enkelt?

Nei, men kan prøve å forklare det på «norsk». Ved å bruke luftens egne oksygen og hydrogenmolekyler, omdannes disse i en fotokatalytisk prosess til vennlige naturlige oksidanter, som vi trenger for at vår inneluft skal inneholde de samme viktige ingredienser som naturlig uteluft.

Dette fotokatalytiske systemet drevet av ultrafiolett lys (UVC) med tre forskjellige bølgelengder (bredspektret) utnytter oksygenet, den naturlige fuktigheten i luften forbedres, for deretter å skape en rekke “vennlige oksidasjonsmidler”. Dette er oksidasjonsmidler som er basert på oksygen og hydrogen som omdannes til ufarlig karbondioksid og vann etter at de oksiderer. Ingen kjemikalier er involvert, og derfor gjenstår ingen kjemiske rester.

I tillegg lager systemet et ikke-termisk plasma som er like kraftig som oksidasjonsmidlene som er opprettet av systemet. Disse klaseionene, som består av negativt ladet oksygen og positivt ladet hydrogen, beveger seg gjennom det ventilerte rommet, og skaper ytterligere avanserte oksidasjonsprodukter (f.eks ioner og ozon) i miljøet og inaktiveres ved direkte kontakt. Fotokatalytisk teknologi har vist evnen til trygt å desinfisere hvert virus, bakterier, mugg og sopp som det har blitt påført. Uavhengige studier uført av Kansas State University og University of Cincinnatti har også vist at denne avanserte oksidasjonsprosessen er effektiv mot H5N8
avianvirus, metycillinresistent Staphylococcus Aureus (MRSA), Streptococcus, E-Coli, Listeria, Candida, Pseudomonas, Bacillus Subtilis og Stachybotrys Chartarum (svart mugg). Disse universitetstestene har vist at teknologien kan desinfisere minst 96,4% og så mye som 99,99% av overflateforurensende og luftbårne virus og bakterier i løpet av de første 24 timene etter installasjonen.

En av de viktigste oksidasjonsmidler som blir laget av fotokatalytisk oksidasjon er Hydrogenperoksid (H2O2), effektivt mot mikrober både i luften og på overflater. BioZone sin
fotokatalytiske oksidasjons- og ioniseringsteknologi skaper 0,02 deler per million (ppm) hydrogenperoksidgass fra oksygen og fuktighet som allerede er i luften.
Hydrogenperoksidgassen tilføres deretter til det beskyttede området der den diffunderer overalt hvor luft går, og desinfiserer mikrober på steder som andre teknologier ikke en gang kan nå. Hydrogenperoksidmolekylene har både lokaliserte positive og negative ladninger; de trekkes bokstavelig talt til virus og bakterier ved elektrostatisk tiltrekning. Grampositive og gramnegative mikrober har ikke mye sjanse mot effekten av BioZone fotokatalytiske systemer. Hydrogenperoksidgassen er luktfri og trygg å bruke i okkuperte områder. I følge OSHA er 1 del per million hydrogenperoksid gass trygg gjennom hele arbeidsdagen. BioZone fotokatalytiske ioniseringsteknologi bruker en femtendedel av den mengden. Det har også vist at det kan redusere ozonkonsentrasjoner i innkommende luft. Hydrogenperoksidgass reagerer med ozon for å produsere oksygen og vanndamp.