BioZone Norge overtegnet emisjon etter suksessfull coronastudie

To dager etter at helsetechselskapet BioZone Norge inviterte folket inn på eiersiden gjennom Folkeinvest, var emisjonen fulltegnet.

Henter penger: Biozone Norge med daglig leder Kenneth Ervik har en emisjon i disse dager.
AvisKapital.no

Det herjende coronaviruset har vært bra business for BioZone Norge, som med sin patenterte teknologi renser og desinfiserer både luft og overflater for Covid-19 på under ett sekund.

– BioZone er lik trygghet, det er kommet for å bli, sier hotelldirektør Øyvind Hagen på Quality Hotel i Tønsberg, og forteller om gjester og ansatte som er svært fornøyde med produktene til helsetechselskapet.

Nå har BioZone fått flere store selskaper på kundelisten, alt fra banker og hoteller til dagligvarekjeder og kommuner, blant annet Gjensidige, Fremtind, Meny og Quality Hotel. Daglig leder i Biozone Norge, Kenneth Ervik, forteller at de jobber med flere store selskaper i disse dager, både på nasjonalt og internasjonalt plan.

– Da det ble konstatert at Covid-19 primært smittet gjennom dråper i luft, startet henvendelsene å komme, sier han.

BioZones Teknologi
Ren luft: Luftrenseren til Biozone Norge renser luften for blant annet forurensning og virus.

Over 140 prosent tegnet

I midten av februar inviterte helsetechselskapet investorer inn på eiersiden gjennom en emisjon på folkeinvest.no. Denne vil avsluttes i starten av mars.

Før kapitalinnhentingen startet for rundt en uke siden var målet å skaffe minst 1,65 millioner kroner, forteller daglig leder Kenneth Ervik. I løpet av to dager etter at emisjonen åpnet for alle på Folkeinvest ble den fulltegnet. Nå er emisjonen 140 prosent tegnet, med 100 investorer, og det er fortsatt cirka en uke igjen.

– Vi gleder oss til å få inn kapital, slik at vi kan igangsette ytterligere forskning og få ut informasjon om produktenes egenskaper. Det er i dag 88 investorer som har tegnet seg, og det som er gøy, er at mange av disse er kunder av oss. Tar det som tilbakemelding på fornøyde kunder, sier Ervik.

I desember i fjor ble det gjennomført en uavhengig studie som dokumenterte at BioZones teknologi fjerner luftbåren SARS-Cov-2 på under ett sekund i mer enn 99,99% av tilfellene, ved hjelp av UVC-lys. Dette har ikke akkurat lagt en demper på interessen for produktene deres.

Fokuserer også på matsvinn

Biozone fokuserer ikke kun på Covid-19. Selskapet har levert luftrensere for å skape bedre inneklima i flere år. I tillegg til å fjerne virus får BioZones apparater bukt med blant annet bakterier og mugg, samt reduserer støv og partikler i luften.

– BioZone har vært mye benyttet for å redusere lukt. Det kan være lukt i et søppelrom, matavfallsrom, kjellerlukt, panteautomater. Det har også vært mye brukt for å bedre innemiljøet på kontorer og i private hjem, spesielt hos mennesker med støvallergi, sier Ervik.

BioZones teknologi reduserer også etylengass, noe som kan være et nyttig verktøy i kampen mot matsvinn, som er er stort marked, forteller BioZone-sjefen.

– Vår teknologi kan forsinke modningsprosessen og forråtnelsesprosessen på frukt og grønt, og øke holdbarheten på fisk og kjøtt. Dette skal vi nå starte forskningsprosjekt på sammen med Nofima og Universitetet Sør-Øst.

– Hva er planen fremover?

– Det er så mye som skjer om dagen og fort fristende å hive seg på alt. Men vi må i 2021 ha fokus og skynde oss langsomt, bygge stein for stein. Nå skal vi først få gjennomført emisjonen, så skal vi igangsette ønskede forskningsprosjekter og ha på plass flere ansatte.

Klikk her for å lese artikkelen fra Kapital.no.