Ønsker å skape en tryggere handleopplevelse (Dagligvarehandelen – 2020-10-27)

For et par uker siden fikk Meny borre installert bioZone Cleanair system, en luftrenser som skal drepe opptil 99,9 prosent av luftbårne virus og bakterier, ifølge selskapet bioZone Norge.

– Vi opplever pågang fra både dagligvarehandelen, treningssentre, bensinstasjoner og generelt steder der mange mennesker oppholder seg, sier daglig leder Kenneth Ervik.

– BioZone CleanAir System er et flerfunksjonelt produkt. I tillegg til å drepe virus, bakterier og sporer, ren- ser apparatene også luften for støv og flyktige organiske forbindelser, samt reduserer vond lukt. Sistnevnte gjør at teknologien brukes mye på søppelrom og kjølerom.

Teknologien desinfiserer luften og overflater og bruker kjemikaliefri steriliseringsteknikker for å rengjøre miljøet. Systemet leveres med UVC-lys og fotokatalytiske prosesser.

Ekstra smitteverntiltak

Flere Meny-butikker har allerede installert systemet på utvalgte steder i lokalet for å fjerne lukt. Meny Borre i Horten har fått installert 13 apparater i butikken som et ekstra smitteverntiltak mot koronaviruset.

– Meny Borre er den første dagligvarebutikken i Norge som benytter systemet i fullskala, og Meny Indre Havn er neste på listen. Her renser og desinfiserer systemet luft og overflater 24 timer i døgnet filterløst med UVC-lys og fotokatalytiske proses- ser. Meny-butikken ønsker å bruke dette som et ekstra smitteverntiltak, og skal ikke erstatte tiltakene de alle- rede har, sier Ervik, som forteller at apparatet må monteres på over to meters høyde. Han er i kontakt med flere dagligvarebutikker som ønsker å prøve systemet i fullskala.

Klikk på bildet nedenfor for å lese hele artikkelen.

Dagligvarehandelen, Meny