⇐ Alle nyheter

Vasking av overflater går på bekostning av det som faktisk virker

Stadig mer forskning tyder på at det er få som blir smittet av å ta på overflater med virus på.

Både i Norge og resten av verden har vi desinfisert iherdig i over et år. Her fra T-banen i Oslo i april 2020. (Foto: Ørn E. Borgen / NTB)

Da Norge stengte ned i mars 2020, lurte fortsatt en hel verden på hva slags virus vi egentlig stod overfor. Hvordan smittet det og hva burde vi gjøre for å beskytte oss?

Her i forskning.no skrev vi om forsøk som viste hvor lenge koronaviruset overlever i lufta, på plast, metall og papp. Og forskere ved OsloMet ga oss tips om hvordan vi skulle vaske klærne våre.

Vi nordmenn hamstret håndsprit og skjerpet renholdet på kollektivtransport, i butikker og rundt omkring på landets arbeidsplasser.

Men stadig mer forskning tyder på at det er få som blir smittet av å ta på overflater med virus på.

Nå advarer en av redaktørene i det vitenskapelige tidsskriftet Nature om at rengjøring av overflater kan ha gått på bekostning av viktigere tiltak.

På bekostning av andre tiltak

− Det er for mye fokus på overflater, slår redaktøren fast i en lederartikkel Nature.

Redaktøren mener at helsemyndigheter bør være enda tydeligere, på at smitte gjennom overflater er veldig sjeldent sammenlignet med dråper fra lufta.

Både folk og organisasjoner har lagt inn mye tid og penger på rengjøring.

Hvis denne innsatsen heller hadde blitt brukt på å bruke munnbind eller å bedre ventilasjonen, ville vi fått mer igjen for det, slår redaktøren fast.

Les hele artikkelen her.


⇐ Alle nyheter

BioZone

BioZone Scientific utvikler og produserer kommersielle og industrielle systemer basert på ultrafiolett lys, og systemer for sanitær, forebyggende vedlikehold og luktkontroll løsninger. Med hovedkontor i Orlando, Florida, betjener vi kunder globalt, med kontorer i 5 land på 3 kontinenter.

Kontakt oss

BioZone Norge AS
Grev Wedels gate 1
3111 Tønsberg
Tlf. 333 10001

post@biozone.no
Mer informasjon »

Medlem av

ClusterIUVA
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram